AUDUN MYSKJA

KARMA

På festivalen i 2018 vil Audun Myskja snakke om karma.  Et spennende tema som vi alle er opptatt av.

Litt om Karma:

Karma (Sanskrit: कर्म kárma , kárman- «gjerning», «handling», «utførelse»; Pali: kamma) betegner filosofien rundt handling, gjerning og kausalitet i indiske religioner. Karma er innen visse religioner og åndelige lærer den virkning som handlinger har på ens nåværende og senere liv. Denne læren spiller en stor rolle i alle indiske religioner, for eksempel hinduisme, jainisme, sikhisme og buddhisme. Karma er etter hinduisk tro årsakene bak menneskets plass i livet. De handlingene et menneske gjør i dette livet, vil være med å bestemme hvordan det skal gå i det neste liv. Det er først og fremst motivet bak handlingen og selve handlingen som er det viktige. Motivene bak alt vi gjør, skaper enten god eller dårlig karma. Tanken om at karma opprettholder liv er i Upanishadene kombinert med tanken om gjenfødelse/reinkarnasjon. De handlingene et menneske gjør i dette livet, vil være med å bestemme hvordan det skal gå i det neste. Den amerikanske komiserien My name is Earl er basert på dette konseptet. Buddhistisk karma skiller seg fra hinduistisk karma i det at resultatene av handlingene kommer med en gang, her og nå. Der man i hinduismen snakker om at handlingene (både gode og dårlige) regnes sammen etter ett liv før det avgjøres hva vedkommende skal gjenfødes til, kan man i buddhismen snakke om noe mer liknende en naturlov. Alle handlinger – det være seg seg aktive handlinger, valgt passivitet eller tanker – setter fra seg karmiske spor i bevisstheten. Disse sporene vil påvirke alle dine fremtidige tanker og handlinger. Men alle kan bryte ut av dette mekaniske handlingsmønsteret. Man kan til en hver tid ta aktiv stilling i sine valg. Om man klarer å fullstendig bryte løs fra den karmiske mekanikken, når man det stadiet som i buddhismen kalles opplysning, Nirvana og Moksha i hinduismen. 

DEN MUSIKALSKE LEGEN

På Senter for livshjelp i Ski, like sør for Oslo, praktiserer han sin overbevisning: Integrert medisin for menneskelig vekst og bedre helse. I 30 år har han forent tradisjonell legevitenskap med den spirituelle. Musikkterapi, healing og praktiske øvelser er naturlige verktøy for Audun Myskja.

Han ble i 2009 tildelt  "Brobyggerprisen Fritt Helsevalg", som er en utmerkelse som tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et intigrert og helhetlig helsetlbud, med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbukerne.

Han er også Æresmedlem i Nætverk for spirituelt orienterede læger. (Danmark)

Audun Myskja har gitt ut en rekke bøker og mange CD'er.  Han er en spennende og morsom foredragsholder.  Han kan virkelig kunsten med å holde sitt "publikum i ånde".  

Han er en meget etterspurt foredragsholder, så vi er stolte over at han kunne finne tid til å være med oss for fEMTE år på rad,  på "Hjertetreff" i 2018.

AUDUNS EGEN HISTORIE:

Å gå til legen er ikke som å kjøpe bil. Vi trenger å bli møtt, sett, hørt — jeg ønsker meg kalls-tanken tilbake: At det å arbeide med menneskers sykdom faktisk er et kall, en oppgave og et privilegium.

Selv ble han kallet en natt da han var 21 år. En lumsk sykdom hadde herjet ham lenge. Han hadde vandret i sykehuskorridorer, men var bare blitt verre. Nå hadde han sluttet å spise, og kjente at livet ebbet. Der lå han, i et mørkt rom i Irland uten omsorgen fra sine nærmeste, og trodde det var slutten.

Rommet ble gradvis lysere, som en soloppgang. Så kom en skikkelse som ordløst kommuniserte til meg. Skikkelsen viste meg at livet mitt de siste årene hadde vært en vei mot døden. Og et tablå der jeg så meg selv som lege. Der og da visste jeg det: Det eneste som kunne romme meg, var å bli lege og spirituell helbreder.

Og Audun ble frisk.  Hvordan forklarer du det?                                          At jeg fant en kjerneidé for livet mitt, og at jeg fant metodene. Har du det, kan du finne helbred.

Tidlig i 20-årene var Audun blitt tilbudt uføretrygd, nå begynte han å jobbe både dobbelt og trippelt. Han studerte medisin på dagtid og lærte det tradisjonelle. På kveldstid tok han imot pasienter i det mer spirituelle.

Hybelverten min ryddet et rom på loftet. Hun hadde mange venner, og før jeg visste ordet av det, strømmet pasientene til.

Men Audun holdt praksisen hemmelig for medstudenter og forelesere. Helt til nå.

ALTERNATIV MEDISIN - ET SUPPLEMENT:

Det er utfordrende å kombinere skolemedisin og alternative tanker.

Fordi det har vært og fortsatt er så anstøtelig. Jeg er blitt angrepet både personlig og faglig til tross for at jeg har den dypeste respekt for helsevesenet.

Fortsatt betraktes alternativ medisin som suggesjon og en trussel. Og det påstås at pasientene blir lurt. Jeg ser det alternative som et supplement, sier Audun.

Derfor finner du både blodtrykksmåler og gitar på legekontoret hans. For der vanlige verktøy må gi tapt, kan ofte musikk trigge helbred, mener han.

– Musikk kommuniserer der språket må gi tapt, og musikk vekker positive minner. Det er fantastisk å se, sier Audun og reiser seg.

– Først subber man sånn, sier han med små, lute skritt.

– Men så — med musikk — spretter man rundt, og viser det med en rask snurr og bakspark.

Å bli møtt med respekt er viktig.

Det siste tiåret har interessen for alternativ medisin eksplodert. «Fordi alternative behandlere gir tid og omsorg,» er den vanlige forklaringen fra det etablerte helsevesenet, ifølge Audun.

– Men det tror jeg ikke på. Jeg har sett uendelig mye omsorg på sykehus, ikke minst fra sykepleiere. Pasientenes forklaring er: De oppsøker alternative terapier fordi det virker. Og jeg er sikker på at fremtidens medisin omfatter både legevitenskap og det beste fra alternative metoder — med omsorgen for mennesket i sentrum.

I Myskjas bok «Finn din indre kraft» beskriver han seg selv som et barn som ikke passet inn. Han ble kalt «vanskelig», og han lurte på om det kanskje stemte.

I dag ser han det annerledes.

– Jeg var en drømmer som ikke følte meg hjemme. I dag ser vi mange slike barn, som løper i korridorene, støyende, eller som sitter stille i en krok. Jeg tror mange av disse barna trenger åpne spørsmål: Hvem er du, hva vil du?

– Å bli møtt — er det ikke det det handler om? Jeg blir knust dersom pasienter sier: «Du virket stressa da jeg var hos deg, jeg følte meg ikke møtt.» Å jobbe med mennesker er å være i livspulsen, det er det heftigste. Å være jagerflyger blir bleikt i forhold. Tenk hvilket privilegium jeg har i selskapslivet: Folk snakker til meg om det som går rett til kjernen. Om sine nærmeste, om liv, glede, sorg og død.

Han griper ofte en bolle av 12 edle metaller samt en spillepinne. Det skal bli kraft og helbred: Bollen er et urgammelt verktøy for å stilne tankesurr og negativitet. Toner, bevegelser, lytting innover.

– Det finnes mange veier til vår indre kraft, mener Audun Myskja.

 

BØKER, CDÈR OG ANNEN INFORMASJON:

Audun Myskja har gitt ut mange bøker.  Han kommer gjerne med en ny spennende bok en gang i året.  Blant dem "Finn din indre kraft"  og  "Sannheten om mat" og "Jeg skulle sagt jeg elsker deg".

Han har også utgitt en rekke meditasjons CD'er, samt instruksjons- DVD'er, eksempelvis  "Use it, don`t lose it".  Med øvelser for selvhelbredelse.

Han vil ha med signerte (og velsignede!) eksemplarer for salg under foredraget.

Sjekk opp Senter for livshjelp, og Audun Myskjas facebookside.

Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg.
Sannheten om mat.
Hva kan vi vente oss neste gang?
Hjertet husker det hodet glemmer.
Ungdomskilden.
Sannheten om mat.
Leve med kreft.
Kunsten å dø.
Helbred deg selv.
Den musiske medisin.
"Den m
Finn din indre kraft.
På vei mot intrigert medisin.
Kampen om håpet.
Den siste song.
Blåbær.
Hjertet mitt har ikke demens.
Blomstermedisin.
Aloe Vera.

Her har Audun nettopp mottatt sitt "Hjerte" på festivalen i 2014 som takk for den flotte stunden han ga oss som foredragsholder ❤

Her mottar Audun sin velfortjente gave, et nydelig "Hjerte" på en platting for sitt bidrag i 2015.  Takk til deg ❤

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

H.J.Brinks | Svar 16.07.2019 14.41

Hørtes spennende ut. Tror Audun på Karma ? Jeg forsto at han er personlig kristen. Er det rett forstått ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 23:01

Hei :) Mulig å delta fra søn til ons?

...
25.06 | 20:34

Er det mulig å komme fra torsdag morgen.

...
11.06 | 16:18

Hei, jeg ønsker å melde meg på Iluka råd kl 20.00? Er det ledig plass?

...
19.04 | 15:56

Hei Terje Malmnes. Du må nok ta direkte kontakt med Leif via Iliukas hjemmesider for å få til dette.
Mvh Mette Wister

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE