GUNN HELENE ARSKY

GUNN HELENE ARSKY sier om seg selv:

Jeg er utdannet ernæringsfysiolog cand.scient. fra Universitetet i Oslo, og har 200 timer RYT yogalærerutdannelse fra Yin Yang Yoga Akademiet hos Ina Løvdal. Det er fundamentet mitt – sammen med familien min – tre barn og en vidunderlig mann.

Før jeg kom så langt som Universitetets ernæringslinje, gikk jeg naturfaglinjen på Eikeli Videregående skole. Etter det tok jeg et år på kokk, servitør, husstell på Rosenvilde Videregående skole,  Et fantastisk år som har lært meg masse om matlaging. Denne følelsen for mat – sanseligheten, smaken, duften, teksturen, fargene – er med meg i alt jeg gjør.

Pedagogikk

Etter Rosenvilde bar det til Stabekk høyskole og lærerutdanningen. Jeg fikk med meg enda mer kunnskaper om norske matlagingstradisjoner herfra, men ikke minst: Masse god pedagogikk. Dette benytter jeg meg flittig av når jeg holder kurs og foredrag, og når jeg skriver bøker.

Hovedfaget i ernæringsfysiologi tok jeg på emnet “Jernstatus hos norske og pakistanske ettåringer i bydel Gamle Oslo”. Nok en gang fikk jeg utløp for noe av det jeg liker aller best, nemlig mat fra fremmede kulturer. Ikke noe er så spennende som eksotiske krydder, nye matlagingsteknikker – og å finne ut hvordan vi i Norge kan dra nytte av århundrer med helsekunnskap fra andre kulturer. Jeg er også opptatt av ayurveda.

Grønn karriere

Jeg har jobbet flere steder, først som frilans for Ernæringsavdelingen i Helsedirektoratet – da med kost for spedbarn. Videre jobbet jeg i åtte år som ernæringsfysiolog i det lille firmaet Din Kost. Dette ga meg mye erfaring i bla å skrive artikler og bøke.  Undervise og holde foredrag og å gjennomføre kurs og lage bakgrunnsmateriale for nye kosttilskudd.  Veilede klienter som ville ned – eller opp – i vekt samt å jobbe med medier. Jeg jobbet deretter ni år i BAMA. En fantastisk bedrift der jeg fikk jobbe videre med alt dette – og det hele innen rammene av frukt, grønnsaker, bær, poteter, urter, salater, nøtter, belgvekster…

Frilanser som følger hjertet

Jobb fra 9-17 er ikke alt her i livet. Så jeg sa opp! Nå er jeg frilans på fulltid. Jeg blogger på www.gunnhelenearsky.no om sunn og skjønn mat og om yoga. Meld deg veldig gjerne på nyhetsbrevet mitt for å holde deg oppdatert.

Jeg er også en del av Influens.no. Et bloggkollektiv for voksne bloggere over 40 år. Jeg har mitt eget yogastudio i Halden, hjemme i Haslundsveien 10. Her tilbyr jeg myke, deilige yinyogaklasser på dropin-basis og til private elever. Ta gjerne kontakt på gunn.helene.arsky@gmail.com dersom du er interessert i klasser eller privattimer. Jeg er mobil!

Jeg er administrator for Yin Yang Yoga Akademiet, den fantastiske yogalærerutdanningen til Ina Løvdal. Der har jeg også ernæringsundervisning og virker som vegetarkokk på yogaretreatet hennes i Hemsedal. På fritiden jobber jeg med å lage mat til arrangementer. Sunn mat, vel å merke! Jeg jobber også som frilans-skribent – for Hjemmet, Norsk Ukeblad og andre blader og nettsteder. Det har også blitt et titalls bøker jeg har forfattet – ernæringsbøker, lærebøker og kokebøker.

Yoga hver dag

Jeg har praktisert yoga siden 2005. Først vinyasa flow og yin yoga hos Ina Løvdal, men siden også under lærere som Neesha Zollinger (anusara), Kine Røst (therapeutic yoga), Tara Judelle (embodied flow), Heather Love (vinyasa flow), Simon Low (yin yoga), David Swenson (ashtanga yoga) og Chris Chavez (anusara). Jeg har tatt min RYT 200 lærerutdanning i Yin og Yang yoga hos Ina Løvdal, og det er yindelen av yogapraksisen som preger undervisningen min.

Matlaging begynte jeg aktivt med allerede som 5-åring. Yoga har som sagt vært en del av livet mitt siden 2005. Jeg gjør yoga hver eneste dag – intet unntak – og slik har det vært siden 2011. Jeg lager mat hver dag også. Begge deler gir meg ro i sjelen og en skikkelig god følelse i kroppen.

Matglad yogisk hilsen fra

Gunn Helene

YINYOGA med Gunn Helene Arsky tirsdag 4.6 kl 20.30

Velkommen til en fredelig, dyp yogaklasse fylt av ro, kjærlighet og glede – som garantert gir deg en god natts søvn!

Hva er YINYOGA?

Yinyoga er en unik blanding av kinesisk, daoistisk qigong og indisk yogatradisjon. Vi bruker posisjoner som du kanskje kjenner fra andre yogaformer, men går inn i dem med en helt annen intensjon, som også gjør opplevelsen av stillingene svært annerledes.

Hva får du oppleve?

Denne rolige yogaformen gir deg tid og plass til å lytte inn i deg selv og være til stede akkurat nå. Yogastillingene som jeg velger til hver klasse, varierer med årstidene, tid på dagen og månefasene. Vi kan også ha fokus på ulike organmeridianer eller chakraer. Jeg hjelper og guider etter prinsippene fra tradisjonell kinesisk medisin (TCM) – og det inkluderer trykk på spesielle akupressurpunkter langs meridianene vi jobber med. Jeg bruker også massasje i klassen.

Målet for klassene mine er å skape en trygg, varm og rolig stemning for hver enkelt, slik at kroppen kan få slappe av og mykne i sin egen rytme.

Hvem passer yinyoga for?

Yinyoga er et supert tillegg til mer fysiske former for yoga, slik som ashtanga vinyasa yoga, dynamisk yoga, poweryoga, jivamuktivyoga eller hathayoga. Det er også helt fantastisk for deg som løper, sykler, går på ski, danser eller på annen måte er veldig fysisk aktiv.

Du trenger dette på å delta på yingoga:

Yogaklosser, yogamatte, 1-2 pledd eller store badelaken og gjerne en pute eller to.

"SPIS DEG UNG" (onsdag 09.30-10.30)

Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å holde to foredrag på Hjertetreff 2019. Og med de temaene som arrangørene ønsket seg, håper jeg å treffe deg midt i hjertet!

Foredrag 1: Spis deg ung

Maten du spiser – eller lar være å spise – betyr mye mer for en ung, velfungerende kropp og et ungt, friskt utseende enn all verdens piller, pulver og kremer. Vi ser på maten som er bra for et sunt hjerte og karsystem, stabilt blodsukker, sterkt skjelett og en sprek hjerne. Det meste med plantebasert vinkling. Dette er et tema jeg virkelig brenner for. Og det beste av alt – det smaker godt å holde seg ung, det koster lite i forhold til å skulle reparere, og det er aldri for sent å begynne!

 

URTER - hva vet vi om helseeffektene (ons 11.00-12.00)

I dette foredraget ser vi på hva den aller nyeste forskningen sier om hva urtene kan gjøre for oss. Det er ikke rart at disse potente plantene er tillagt magiske egenskaper fra gammelt av, for det er massevis av helse og spennende virkestoffer i hver bit. Bli kjent med hverdagslige så vel som mer eksotiske urter og krydder.

Spørsmål? Det har vi tid til etter foredragene! Da har du også mulighet for å kjøpe bøker av meg, og mine hjemmesydde beroligende øyeposer med lavendel og kamille som er perfekt til yoga, avspenning, meditasjon og som gaver (kl 12.00-12.30)

HÅNDSYDD ØYEPUTE - KAN KJØPES PÅ FESTIVALEN

I restorative posisjoner og savasana i slutten av yogaklassene er det helt herlig å dekke til øynene med en beroligende øyepute.

Disse har jeg sydd i 100 % bomull og fylt med jasminris, tørket lavendelblomst og tørket kamille. Urtene har en behagelig og dokumentert beroligende duft. Les gjerne mer om den fantastiske lavendelen her. Jasminrisen gir øyeputen den riktige tyngden over øynene, slik at øyemusklene får slappet av. Hvis du ønsker en varm eller kald opplevelse, kan du legge puten noen sekunder i mikroen eller noen minutter i fryseren før bruk. Og – smartest av alt: Yttertrekket kan tas av for vask!

BØKER GITT UT AV GUNN HELENE ARSKY:

KONTAKTINFORMASJON

Hjemmeside: gunnhelenearsky.no

Blogg: BAKINYOGI

Mail:  gunn.helene.arsky@gmail.com 

Telf.: 932 17 413

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.06 | 11:10

Flott festival på Nøtterøy.

...
27.04 | 18:12

Hei. Det går buss fra Stavanger til Tønsberg Sem. Det ligger utenfor Tønsberg sentrum. Noen der som skal til Nøtterøy?

...
13.03 | 15:36

Kan du ta kontakt med meg på 93080450? Varm hilsen fra Mette.

...
13.03 | 15:00

Pris uten overnatting . Bor i området

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE