ERLING STRAND

Bor i Sarpsborg kommune, sammen med sin kone Bente Strand. De har to voksne barn, Lars og Kristin, og barnebarn.

Erling er utdannet siv.ing og arbeider som høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold (HIØ), avdeling for informasjonsteknologi i Halden.  

Erling fikk interessen for UFO på slutten av 70-årene. Det var etter at han hadde sett en flygende tallerken med tre bein, som beveget seg raskt over himmelen. Det skjedde under studietiden i Trondheim. Siden den tid har han hatt flere tilsvarende observasjoner.

Erling jobbet som forsker i et stort firma i Oslo, da observasjonene i Hessdalen begynte å ta seg opp. Han reiste til Hessdalen sammen med noen venner i 1982, og fikk se det mystiske lysfenomenet selv. Det gjorde inntrykk, og han diskuterte dette med sine forskerkollegaer. Da fikk han høre at «dette må du ikke blande deg inn i». Dette gjorde ham enda mer nysgjerrig, og han var med på å starte Project Hessdalen i 1983. Han fikk ansvaret for den tekniske og vitenskapelige delen av prosjektet. Første feltaksjon ble gjennomført vinteren 1984. Erling’s tekniske hovedrapport fikk en del oppmerksomhet.

Erling har også gjennomført feltaksjoner på andre steder med tilsvarende fenomen som i Hessdalen. I 1995 deltok han i en feltaksjon i Australia’s ødemark. Året etter var han i Mexico. I 2004 jobbet han et halvt år i USA, med å delta på flere feltaksjoner der. 

"SPØKELSER"- kan det være en kommunikasjon?

Hans første skikkelige paranormale opplevelse fikk han i begynnelsen av 70 årene, da han og en venn møtte på et spøkelse. Siden den tid har han hatt flere tilsvarende opplevelser.

Erling har alltid vært nysgjerrig på disse mysteriene. Denne jakten brakte ham til Society for Scientific Exploration (SSE) http://www.scientificexploration.org/ , som er en organisasjon for personer som har sin interesse i å forske på det mystiske. Fenomener og hendelser som ikke er akseptert av den allmenne vitenskap. Det innbefatter mange forskjellige emner, f.eks UFO, tankeoverføring, spøkelser, liv etter døden, nær døden opplevelser, psi og andre paranormale hendelser. Flere av medlemmene i SSE bedriver selv forskning innen disse felt. Noe av dette kan medføre nye paradigmer.

SSE har sin hovedbase i USA, men har også mange medlemmer i Europa. Erling var europeisk representant i SSE fra 2007 til 2013. Noe av oppgavene han hadde var å arrangere SSE konferanse i Europa annen hvert år. Gjennom disse konferansene kom han nært innpå forskere som driver grensesprengende forskning. 

Her er det "duket" for et skikkelig spennende foredrag.  Etter foredraget om "Spøkelser" er det anledning til å komme med egne fortellinger og erfaringer.  Har du bilder eller film av dette så ta det med.

Takk til deg.

Her mottatr Erling sitt "Hjerte" for ALT han har bidratt med på festivalen i 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.02 | 17:21

Takk for inbydelsen. Det hadde vært fint å være ammen med dere, men kan ikke
i år heller. Barnebarnet mitt skal konfirmeres den helga. Håper dere får en fint.

...
07.08 | 01:08

Du er alltid velkommen Bjørg Aaland.

...
06.08 | 19:25

eg kan ikkje melde meg på så tideleg,men viss alt klaffa er eg med ;,

...
28.04 | 12:56

Kan du ringe meg på 930 80 450
Mvh Mette Wister

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE