HJERTECHAKRA

Visste du at det fjerde chakra er hjertechakraet ditt?

Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige chakraene.

Chakra –

det høres kanskje mystisk ut, men det er nok fordi det opprinnelig kommer fra sanskrit, et hellig indisk språk, der ordet chakra betyr ”lyshjul”. Alle levende vesener har sin egen spesielle energi. Chakraer er konsentrerte livskrefter av energi. Tradisjonelt er det vanlig å snakke om sju store kroppslige kraftsentre – eller chakraer. Hvert av chakraene påvirker forskjellige deler av kroppen, og hvert chakra er definert med sin egen farge.

Opp gjennom historien har de ulike kulturene hatt sine egne definisjoner med hensyn til kroppens energifelt. De gamle egypterne, kineserne, hinduene, grekerne, sufiene, mayaene, inkaene og flere andre amerikanske urbefolkninger kjente til chakraene som gjenspeilinger av de naturlige kosmiske lovene. De kalte dem med navn som: ”de hellige universelle naturlovene” og ”de store kreftene”.

Den mest kjente chakra-tradisjonen er den indiske, som er nøye forbundet med den opprinnelige indiske yoga-læren.

Her er litt grunnleggende informasjon om de sju hovedchakraene:

1. Chakra - Rot

Rotchakraet gir energi til den fysiske kroppen, føttene, ben- og skjelettstrukturen, neglene, binyrene, tykktarmen, endetarmen, endetarmsåpningen (anus) og celleoppbyggingen.

Plassering: mellom anus og kjønnsorganene, eller halevirvelen ved den 3. korsryggvirvel.

Farge: rød

Egenskaper: overlevelse, materie, jordforbindelse, moderkraften, styrke, tillit, fysiske behov, trygghet, praktisk sans og hverdagens realiteter (bolig, jobb, økonomi, familie)

Hvis rotchakraet er i ubalanse kan du oppleve: mental sløvhet, ”tomhet”, dårlig konsentrasjon, manglende evne til stillhet, fiasko, vondt for å nå mål, vanskelig for å leve i den alminnelige verden, sensitiv for skadelig jordstråling og lignende.

Typiske problemer som kan oppstå ved dårlig funksjon i chakra 1: smerter i korsryggen, åreknuter, hemorroider og endetarmsproblemer.

For å avbalansere rotchakraet kan du: bli flinkere til å fokusere på ro, tålmodighet og kroppskontroll og sørge for å være mye ute i naturen. Ha gjerne på deg røde klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa I Am, som inneholder en urteblanding spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 1.

2. Chakra - Hara

Harachakraet gir energi til beina, kretsløpet, de nedre tarmene, hele bekkenområdet, blindtarmen, forplantningsorganene, regulerer den kvinnelige syklus, urinblæren, prostata og livmor, kjønnskjertlene (eggstokk og testikler), regulerer dessuten all væske i kroppen (blod, lymfe, magesaft, sæd).

Plassering: fire fingerbredder under navlen, forbundet med korsbeinet.

Farge: oransje eller oransje-rød

Egenskaper: Seksuell energi, kreativ kraft, følelsesmessig balanse, livsglede og relasjoner.

Hvis harachakraet er i ubalanse kan du oppleve: ubalansert seksualdrift, ustabilitet, separasjonsangst, følelse av isolasjon, problemer med sosialt samvær og vanskelig for å utrykke følelser og å akseptere deg selv.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 2 er i dårlig funksjon er: menstruasjonsproblemer, barnløshet, vaginale infeksjoner, smerter i underlivet, impotens, frigiditet, cyster på eggstokkene, svulster og celleforandringer i kjønnorganene, blære- og prostataproblemer, kjønnssykdommer, nyrebekkenbetennelse og smerter i nedre del av ryggen.

For å avbalansere harachakraet kan du: alltid starte dagen med å si til deg selv at du er god nok, opparbeide mer toleranse og respekt for andre mennesker og deres meninger og behov. Ha gjerne på deg oransje klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa In the Mood, som inneholder en urteblanding som er spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 2.

3. Chakra - Solar Plexus

Solar Plexus gir energi til magen, mellomgulvet, musklene, fordøyelsessystemet, galleblæren, nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, milten, nervesystemet og den midterste del av ryggsøylen.

Plassering: mellom navlen og nedre del av brystbenet, det tilsvarer til den 7. brystvirvel.

Farge: gul

Egenskaper: personlig kraft og egenvilje, jeg-et

Hvis Solar Plexus-chakraet er i ubalanse kan du oppleve: maktbegjær, stort ego, behov for kontroll, liten kontakt eller aksept for følelser, dårlig selvfølelse/selvtillit og selvrespekt, nervesammenbrudd.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 3 er i dårlig funksjon er: magesår, mage- og tarmproblemer, overflødig kilo rundt livet, diabetes, betennelse og kreft i bukspyttkjertelen, nyreproblemer, sykdommer i binyrene, leverproblemer, gallestein, forstoppelse, fordøyelsesproblemer, anoreksi, bulimi, kvalme og diaré.

For å avbalansere Solar Plexus chakraet kan du: fokusere mindre på jobb, prestisje og alvorlige ting og tillate deg selv å leke mer, le mer og føle mer. Ha gjerne på deg gule klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa Sanctify, som inneholder en urteblanding som er spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 3.

4. Chakra - Hjertet

Hjertechakraet gir energi til hjerte, skuldre, armer, hender, ribben, brystkasse og bryster, øverste del av ryggen, nedre lungeområdet, blod og kretsløpsystem, hud og thymuskjertelen (som kontrollerer lymfesystemet samt stimulerer og styrker immunforsvaret).

Plassering: midt i brystet

Farge: grønn (eller lys rosa)

Egenskaper: kjærlighet og evnen til å uttrykke den, hengivelse

Hvis hjertechakraet er i ubalanse kan du oppleve: avhengighet av andre, depresjon, selvmedlidenhet, frykt for nærhet med andre, ensomhet, å føle deg sviktet, sorg og en følelse av å være separert, melankoli, smerte, vanskelig for å finne glede ved livet, naiv og godtroende.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 4 er i dårlig funksjon er: hjertesykdommer, allergier, astma, kortpustet, lungeproblemer, bronkitt, lungebetennelse, brystkreft, høyt blodtrykk, kretsløpforstyrrelser, problemer og betennelser i øvre rygg og bryst, skuldre og armer.

For å avbalansere hjertechakraet kan du: gå inn for å lære deg medfølelse, åpenhet, aksept av andre mennesker, dessuten tillate deg selv å være glad og harmonisk og våge å gi og ta imot betingelsesløs kjærlighet. Ha gjerne på deg grønne klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa Loving, som inneholder en urteblanding som er spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 4.

5. Chakra - Hals

Halschakraet gir energi til skjoldbruskkjertelen (regulerer stoffskiftet), nesen, luftrøret, spiserøret, nakkevirvlene, munnen og halsen, tennene, tannkjøttet, kjeven, ørene og stemmen.

Plassering: like over halsgropen, og bak i bunnen av nakkegropen, det svarer til 4. halsvirvel.

Farge: turkis

Egenskaper: kommunikasjon, kreativ selvutfoldelse og utrykk, evnen til å lytte, verdighet og viljen til å bryte gjennom illusjoner og negative tanker.

Hvis halschakraet er i ubalanse kan du oppleve: manglende evne til å kommunisere og å komme til utrykk, vanskelig å si det du mener, tilbakeholden med å utfolde deg, følelse av å ikke bli forstått og hørt, selvmotsigende, blokkert kreativitet, vanskelig for å lytte og å være empatisk overfor andre, selvgod og arrogant, liten vilje til å forandre livet ditt.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 5 er i dårlig funksjon er: sår hals, halsbetennelse, tann- og munnhulesykdommer, tannkjøttproblemer, spenningshodepine, nakkeproblemer, smerter i kjeven, hørselsvansker, øresus og øreproblemer, hovne kjertler og stoffskifteproblemer.

For å avbalansere halschakraet kan du: gjerne synge i dusjen, dessuten bruke stemmen din positivt ved å gi ros til andre og i tillegg lære deg til å lytte mer. Ha gjerne på deg turkise klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa Talk to Me, som inneholder en urteblanding som er spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 5.

6. Chakra - Panne (3. øye)

Pannechakraet gir energi til ansiktet, øynene, nesen, ørene, bihulene, lillehjernen, nedre del av kraniet, sentralnervesystemet, pineal- og hypofysekjertelen. Det gir også energi til utvikling av intelligensen og innlæringsevnen, forståelsen, klarsynet, intuisjonen og retning i livet.

Plassering: over og mellom øyenbrynene

Farge: indigoblått

Egenskaper: intuisjon og andre virkelighetsplan, intelligens, klarsyn, forståelse og spirituell innsikt, visualisering, integrerer vår fysiske verden med den spirituelle, ikke knyttet til materielle ting.

Hvis pannechakraet er i ubalanse kan du oppleve: å bli forstyrret av andre menneskers tanker og følelser, å ikke vite hvilken retning du skal gå i livet, problemer med å ta beslutninger, pessimisme, manglende disiplin, forvirring, vanskelig for å bruke fantasien, læreproblemer, hallusinasjoner, mareritt, et tungt og mørkt sinn og dype depresjoner.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 6 er i dårlig funksjon er: nevrologiske forstyrrelser, hjerneblødninger, dårlig syn, grønn stær, migrene og sterke hodesmerter, bihulebetennelse, nervøsitet, tendens til schizofreni, innlæringsproblemer og tungsindighet.

For å avbalansere pannechakraet kan du: lære deg meditasjon, for å utvikle dine indre krefter og for å opparbeide bedre konsentrasjon og mer ro i sinnet. Ha gjerne på deg indigoblå klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa Delighted, som inneholder en urteblanding som er spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 6 (og chakra 7).

7. Chakra - Krone

Kronechakraet gir energi til epifysen, øvre delen av kraniet, store hjernen og hjernebarken.

Plassering: toppen av issen

Farge: fiolett

Egenskaper: åndelighet, kosmisk bevissthet og forbindelse, høyeste visdom, høyere selv, helhet, mening med livet, skjønnheten i skapelsen, ha fred med seg selv og lykksalighet.

Hvis kronechakraet er i ubalanse kan du oppleve: depresjon, psykose, tvangstanker, manisk depressiv, frustrasjon, manglende tro på livsprosessen, manglende evne til og å se helheten, manglende følelse av tilhørighet, manglende fysisk energi – på grensen til alltid å være utmattet.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 7 er i dårlig funksjon er: sykdommer i nervesystemet, lammelser, genetiske sykdommer, knokkelproblemer og sykdommer som dissimilert sklerose, amyotrofisk lateralsklerose, kronisk utmattelse, epilepsi og alzheimers sykdom.

For å avbalansere kronechakraet kan du: lære deg meditasjon, for å komme i kontakt med den universelle energien og for å oppnå mer ro i sinnet. Ha gjerne på deg fiolette klær. Drikk gjerne teen Shoti Maa Delighted, som inneholder en urteblanding som er spesielt satt sammen for å åpne opp chakra 7 (i tillegg til chakra 6).


Kilde: Helse & Kost

Nyeste kommentarer

30.06 | 09:10

Jeg vil gjerne være med i gruppen

15.02 | 19:34

Du er velkommen til å melde deg på. Bare ta kontakt på mail hjertetreff.bo...

15.02 | 18:40

Jeg ville elske at blive med

18.11 | 23:29

Hei Grete