Ellen skal også i 2024  møte deg hver morgen til Yoga/lette øvelser.  Vi gleder oss over å få henne med i teamet vårt og ser fram til mange fine morgenstunder.

 

Om Ellen:

Ellen er innehaver av Yogahuset.  Hun underviser i klassisk yoga fra Satyananda tradisjonen. 

Med sterkt inspirasjon fra yinyang yoga. Hun jobber fulltid som yogalærer og har 10-12 klasser i uken.

Ellen har 4 års yogalærerutdannelse fra Yogalærerskolen i Norge 2002-2006.

Inkludert spesialutdannelse i «Yoga for gravide».

Hun har en 200 timers sertifisering i Yin og Yang yoga fra The Yoga Academy januar 2011.

Hun er mer enn 20 års undervisning i forskjellige treningsformer som skanetix, step, aerobic og Qi-gong. 

Yoga har hun undervist siden 2003.

Hun er utdannet 5 element-akupunktør ved AFEA og medlem i NNH.

Har siden 2019 studert energimedisin med Donna Eden og energimedisinsk yoga med Laureen Walker.


Qi Gong en annen aktivitet Ellen er opptatt av.

Lørdag 25.05 fra 15.00 til 17.00 inviterer Ellen Midtsæter til en herlig stund med Energimedisin og dyp avspenning med krystallhealing (lydhealing).
Vi lærer ulike metoder for å påvirke vårt eget energisystem. Metodene kan blant annet redusere stress og styrke din generelle tilstand, noe som gjør

deg mer motstandsdyktig. Etter å ha jobbet med energisystemet legger vi

oss ned (eller sitter i en god stol) til en lang deilig avspenning med

lydhealing fra de magiske krystallbollene.


Kort om energimedisin:

Energimedisin omfatter mange ulike metoder som kan stimulere kroppens energisystem til å komme i balanse. Alt er energi og ved å jobbe med vår   helse utifra denne tankegangen, kan vi på en skånsom måte styrke, og optimalisere vår totale helsetilstand. Energimedisin gir oss et verktøy til å forbedre vår egen helse, oppnå økt velvære, mer energi, og et sterkere immunsystem. Det er enkelt, raskt og det fungerer.Qi-Gong en del av tradisjonell kinesisk medisin, og en en kraftfull metode for fysisk og psykisk balanse.
Vi skal lære metoden "Da Mo" som er 1500 år gammel. Den består av 6 ulike bevegelser satt sammen til et flytende forløp. Øvelsene utføres stående, og ytre sett kan de minne om en langsom dans. Bevegelsene ledsages av aktiv tilstedeværelse med oppmerksomhet rettet mot pusten og kroppens energiflyt.

Yoga Nidra

Hva skjer under yoga nidra?

Yogisk søvn sies å være blant de aller dypeste formene for avslapning, samtidig som man er ved full bevissthet. Via en grundig guiding fra yogalæreren, får personen som utfører yoga nidra hjelp til å komme stadig dypere inn i sin indre verden samtidig som kroppen slapper av. Det er ikke helt det samme som meditasjon. Der ønsker man å ha fullt fokus på ett bestemt punkt (en lysflamme) eller en lyd (mantra) eller en fysisk hendelse (pusten). I yoga nidra praktiserer man en av de åtte lemmene til yoga ifølge Patanjali, nemlig pratyahara . Dette er en tilbaketrekking av fire av de fem sansene. Bare hørselen er aktiv, idet man lytter til instruksene fra læreren.

Selv om yoga nidra har lange røtter tilbake til Upanishadene, så er det vi i dag kjenner som yogasøvn systematisert av Satyananda Saraswati på midten av 1900-tallet. Han bygget noe av praksisen på de tantriske skriftene og satte den sammen av åtte trinn. Disse er: Internalisering, sankalpa*, bevissthetsrotasjon, årvåken pust, manifestasjon av motsetninger, kreativ visualisering, sankalpa* igjen, og ekstrernalisering.

*Sankalpa er en intensjon dannet av hjertet og sinnet – en høytidelig løfte, besluttsomhet eller vilje. 

Man bruker også en kropps-scanningsteknikk som vanligvis brukes i buddhistisk Vipassana-tradisjon.

For hvem?

Yoga nidra er en yogaform som passer for alle – barn, unge, voksne, gamle. Den er fin for deg som ikke kan gjøre avanserte posisjoner, eller holde yogastillinger over lang tid. Det eneste du trenger, er å ligge ned. Og om det ikke går, kan du gjøre praksisen sittende.

Yoga nidra passer utmerket for deg som er sliten og trett, for deg som er stresset, utbrent (eller på vei dit), har ME eller smerter i kroppen. Det er et fint tillegg til annen form for yoga eller fysisk aktivitet.

Det flotte er at du kan ikke gjøre dette feil! Det er helt naturlig at du faser ut og ikke husker alt læreren har sagt. Det er også helt naturlig om du sovner. Da fortsetter underbevisstheten å lytte, slik at du får de gode effektene uansett. Yogisk søvn gir deg også et unik mulighet til å bli kjent med deg selv i øyeblikket. Da kan du finne ut hva det er du trenger akkurat her og nå.

(Informasjonen er lånt fra Gunn Helene Asky  (som flere av oss kjenner fra tidligere) sin hjemmeside.

kalles også for yogisk søvn, yogasøvn og drømmeyoga. Alle navnene henspeiler på en tilstand av bevissthet som ligger et sted mellom søvn og våken tilstand, noe man vanligvis oppnår via en guidet meditasjon.

Det er mye forskning som tyder på at yoga nidra hjelper mot stress – se tidligere artikler på min side om yoga nidra for helsepersonell, for ungdom og for forelesere. Man har også brukt yogisk søvn i den amerikanske hæren for å hjelpe soldater i å komme seg gjennom post-traumatisk stress syndrom.


KONTAKTINFORMAJON

https://yogatravel.no/

ellen@yogahuset.no

Telefon: 99169402

Hjemmeside:  http://www.yogahuset.no.

Facebook: https://www.facebook.com/ellen.midtsaeter 

 

 

ELLEN MIDTSÆTER

Nyeste kommentarer

30.06 | 09:10

Jeg vil gjerne være med i gruppen

15.02 | 19:34

Du er velkommen til å melde deg på. Bare ta kontakt på mail hjertetreff.bo...

15.02 | 18:40

Jeg ville elske at blive med

18.11 | 23:29

Hei Grete