GABRIELLA KINDE

Det å smelte sammen med og være ett med naturen har alltid vært naturlig for meg. Da jeg var barn pleide jeg å klatre opp i stødige trær og bare være. Ofte var jeg på mitt mest kreative da, etter jeg hadde sittet der en stund og bare falt til ro.

Etterhvert som jeg ble eldre gikk jeg og snakket (nonverbalt) med trær, holdt hånden min på dem eller satt med ryggen inntil trestammen. På denne måten kunne trærne fortelle meg ting. Og siden jeg tenker
temmelig visuelt, kunne de vise meg bruddstykker av små historier.

Jeg har flyttet en del i mitt liv.  Det har alltid vært noen få trær på hvert sted som har stått frem som lettere å kommunisere med, og som jeg har blitt tiltrukket av. Selv om denne kommunikasjonen er og har vært ganske så bevisst så føler jeg at språket ikke kommer fra hodet, men direkte fra hjertet.

Det gjør meg både ydmyk og takknemlig.

Gjennom Enhetsterapi og Blomstermedisin utdanningen (2010 – 2013) hos Dr. Audun Myskja har denne kontakten blitt fordypet.

Da jeg flyttet til Alvdal og ble en del av Gaiasenter der og ikke minst kom nærmere de mektige fjellene, skogene og elvene i
området ble mitt forhold til naturen og våre «usynlige» medskapere ytterligere forsterket.
Hva mener jeg med «usynlige» medskapere? Jo, jeg mener småfolk, treånder, alver, ildfolk og andre vesener som jeg opplever tett innpå livet.

Hvorfor er de så viktige for meg? Jo, for når jeg er tilstede nok i nuet, får jeg mye veiledning og inspirasjon fra dem. Ikke minst er det
noen rundt meg (småfolk) som kniser og ler mye! Og da kan jeg ikke la være å smile og le selv og finne på artige sprell.  Som å plutselig lage en treningsvideo av meg til mine barn (ikke veldig seriøst, altså). Eller  danse med hunden min (hun prøver virkelig å forstå hva det er jeg
driver med da,men stoler på at jeg mener godt, virker det som).

I denne ånd har jeg med meg en glad installasjon av tre stoler og en rot – og andre historier, samt salg av bærbare inspirasjoner.

ROTEN I MAGEN - Søndag 12.06.21

I dette foredraget vil Gabriella ta oss med på en reise i vårt indre som ender i Skogsbad på torsdag.  Ingen vet hvordan ferden blir....så det er bare å glede seg over opplevelser som garantert står i kø.

Hun skriver selv:

Gjennom mitt foredrag «Roten i magen – en fordypning i begrepet skogsbad og effekten av det» og workshop (skogsbad) kommer jeg til å lede oss inn i vår egen kjerne, vår egen rotfølelse, og hjelpe oss til å kjenne på gavene det kan gi. Selve skogsbadet kommer til å være
en form for detox der vi inviteres inn i vårt dypeste selv som en del av naturen, så jeg ber om at ingen tar med seg dyr (mest sannsynligvis hund) på denne turen da dette vil både trekke oppmerksomheten til eieren og til andre dyreelskere vekk fra sin egen kjerne. Andre forstyrrelser, som mobiltelefoner, legger vi også ifra oss eller skrur på flymodus.

Skogsbad - Torsdag 17.06.22

Bli med inn i skogens hellige kammer. Finn tilbake til roten i din egen essens – som det menneske du er. Kjenn hvordan skuldrene senkes, hvordan pusten blir lettere og dypere og hvordan du glir inn som en del av skogen, like tilstede i hvert «her og nå», like hellig i hver celle.
Jeg inviterer dere inn i magien av å være ett med den naturen vi kommer ifra, den naturen vi er, og gir dere ett innblikk i hvor viktig det  er med slike øyeblikk.

Det kan sammenlignes med å omstarte datamaskinen sin når den er overbelastet og står og spinner. En «reboot». En detox. En tilbakekalling av det cellene i kroppen allerede vet.

Skogsbad heter opprinnelig Shirin Yoku og stammer fra Japan. Mens ideen har spredd seg i den vestlige verden har den fått flere betegnende navn, som skogsterapi og skogsmedisin.
Tanken ble født av Dr. Qing Li på 1980-tallet og har blitt forsket på siden. I 2019 så var verdens fremste forsker på «The Art of Japanese Forest Bathing» Dr. Yoshifumi Miyazaki. I likhet med Dr. Qing Li har han kommet frem til en rekke målbare fordeler for mennesker som midlertidig avbryter sitt hektiske moderne liv med skogsbad. Forskere har funnet ut at effekten av skogsbad på mennesker er utelukkende positive og at det skjer positive forandringer i kroppen, helt ned på cellenivå:
 Lavere blodtrykk
 Lavere forekomst av stresshormoner
 Lavere blodsukkernivå
 Lettere til sinns (direkte oversatt «et løft fra depresjon»)
 Mildere temperament (alt er relativt)
 Bedre søvnkvalitet
 Styrket immunsystem og en økning i naturlige «reparasjons-celler»
 En økning i proteiner i mitokondriene i cellene (proteinene er et kodesystem for alle cellene i kroppen slik at de får vite hva de skal gjøre)
 Økt hukommelse
 Økt bevissthet på seg selv og omgivelsene
 Mere flyt i interaksjon mellom seg selv og omgivelsene


Skogsbadet
Mange har nok kjent på roen vi kan få gjennom å gå i naturen, men skogsbad er noe mer enn å kose seg på tur. Det er tilstedeværelse (Mindfullness) i praksis. Det er en bevisst måte å oppdage de nære ting på. Å aktivt Se, Høre, Lukte, Smake (man kan smake på luften, for eksempel), Føle og så tenker jeg legge til å Puste.

Jeg kommer til å guide oss til å senke tempoet inni oss og forberede reisen inn i skogens magi gjennom enkle energiøvelser og meditasjon i bevegelse. Og så er vi klare for å gå gjennom en imaginær portal til vår helt personlige reise i skogens kraft. Dette gjør vi i stillhet og ro og hver for oss, slik at vi virkelig får kontakt med kjernen av natur i oss. Slik kan vi kan åpne oss for naturens forunderlige magi og fylles av den i vår kjerne og i vår rot.

Når det er på tide å tre ut gjennom portalen og vende tilbake til våre hverdagsliv vil trommen min og jeg tilkalle dere slik at vi kan samles litt før vi vandrer sammen til hotellet igjen.

KONTAKTINFORMASJON:

Bildet er et maleri av  Gabriella Kinde 

Livet er veien mens vi går den.
Jeg gleder meg til å gå deler av veien i samskapelse med dere.

I tillegg til å kjøpe kunst og kunsttrykk er det mulig å bestille readinger på e-post á kr. 500.

Ta gjerne kontakt for en avtale

e-post: gab.over@online.no

Facebook (Meta) bedrift: Gabriella Kinde – EmPowered by Heart – Art & Healing:
https://www.facebook.com/Gabriella.EmPowered.by.Heart?locale=nb_NO
Facebook (Meta) privat: Gabriella Kinde:
https://www.facebook.com/gabriella.kinde.overland?locale=nb_NO

GABRIELLA I FULL MALERMODUS på Gaisenteret i Alvdal

Nyeste kommentarer

30.06 | 09:10

Jeg vil gjerne være med i gruppen

15.02 | 19:34

Du er velkommen til å melde deg på. Bare ta kontakt på mail hjertetreff.bo...

15.02 | 18:40

Jeg ville elske at blive med

18.11 | 23:29

Hei Grete